FiberKing installeert momenteel het IP-netwerk t.b.v. het bGrid systeem in het kantoor van Fellenoord 15. Dit gebouw wordt daarmee een soort smartphone waarop allerlei applicaties zijn te installeren. Voorbeeld van deze applicaties is MAPIQ, een slimme werkplek-app, waarmee collega’s elkaar kunnen vinden, vrije werkplekken kunnen worden geïdentificeerd en vergaderruimtes kunnen worden geboekt. Met deze slimme technologie wil OVG een voorbeeld zijn voor de volgende grote innovatie in kantoren, waarbij een gebouw niet alleen huisvesting biedt maar “activity based working” faciliteert – het nieuwe netwerken.

Dit allemaal kan alleen maar gerealiseerd worden als de communicatie infrastructuur binnen het pand optimaal is. Door middel van glasvezelkoppelingen tussen des betreffende technische ruimtes ligt er een betrouwbaar en snel netwerk voor de toekomst! Ook een glasvezelnetwerk t.b.v. het bGrid netwerk nodig?